linkedin script

Financiar bancar

Financiar bancar

Avem o experiență vastă, atât în domeniul bancar, cât și în investițiile în acest sector. Portofoliul financiar-bancar reprezinta 38,7% din valoarea totala a activelor EVERGENT Investments.

Banca Transilvania

Banca Transilvania este campionul portofoliului EVERGENT Investments deoarece a atins cele mai optimiste previziuni. Banca Transilvania (TLV), cea mai mare institutie de credit din Romania dupa valoarea activelor, are un ROE constant în intervalul 15-20%, o politică foarte atractivă de remunerare a acționarilor și o abordare partenerială față de IMM-uri. TLV continua să fie pilonul principal de stabilitate și creștere, avand un model de business performant cu  obiective strategice privind finantarea responsabila.

Ratingul ESG de 17 puncte, acordat de Sustainalytics, incadreaza banca in categoria Low Risk in ceea ce priveste initiativele si performantele ESG. Astfel, se confirma rezultatele bancii in arii cum ar fi: guvernanta ofertei de produse si servicii;  politica de excludere a sectoarelor poluante in ceea ce priveste creditarea combustibililor fosili; politica de marketing responsabil si initiativele implementate pentru dezvoltarea capitalului uman.

Investitia de peste 33% din total active EVERGENT in actiuni TLV denota o structura a portofoliului nostru aliniat principiilor ESG. 

BRD

BRD, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, este foarte bine pozitionata pentru a valorifica potentialul de crestere a gradului de bancarizare. Modelul de afaceri al băncii a determinat performanțe financiare solide, cu inregistrarea unui ROE de peste 10% in mod constant. Dimensiunea redusa a indicatorului NPL reflecta calitatea ridicata a portofoliului de credite. 

Nivelul ridicat al adecvării capitalului demonstreaza potențialul crescut de remunerare a acționarilor, prin distribuirea de dividende.

Prin planul Horizons 2025, BRD tinteste sa-si intareasca pozitia pe piata romaneasca printr-o crestere organica cu 3% a cotei de piata si sa fie lider in tranzitia energetica spre sustenabilitate.

Parte a Grupului SG, semnatar al Global Compact al ONU, BRD s-a angajat sa contribuie la indeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabile. Banca recunoaste importanta setarii acestor obiective in abordarea provocarilor societatii: schimbarile climatice, aspecte legate de incluziune, diversitate si guvernanta.

BRD a incheiat tranzactii sustenabile de peste 500 milioane de euro in 2021, marcand premiere in Romania, cum ar fi: cel mai mare credit verde si prima emisiune de obligatiuni corelate cu obiective de sustenabilitate.

In urma analizei Sustainalitycs, BRD a obtinut ESG Risk Rating de 19,2 si incadrarea in categoria Low Risk.

Investitia de peste 3% din totalul activelor EVERGENT Investments in actiunile BRD contribuie la consolidarea unui portofoliu orientat catre detineri sustenabile.

Expunerea sectorială a portofoliului de acțiuni

Financiar
45.6%
Energie
14.5%
Industrial
7.3%
Alte active
21.4%
Imobiliare
6.2%
Alte sectoare
5%