linkedin script

Portofoliu

Financiar-bancar

Avem o experiență vastă, atât în domeniul bancar, cât și în investițiile în acest sector. Portofoliul financiar-bancar reprezinta 45,6% din valoarea totala a activelor EVERGENT Investments.

Energie-industrial

Portofoliul energetic reprezintă 13,5% din valoarea totala a activelor. 

ROMGAZ este foarte bine poziționată pentru a beneficia de contextul avantajos creat de liberalizarea pieței de energie electrică de la 01.01.2021, pentru producătorii de energie curată, pe gaze. Programul important de investiții al ROMGAZ, axat pe construcția de centrale electrice și pe dezvoltarea offshore a producției, inclus în Strategia Energetică a României, va dezvolta modelul de business pe termen mediu, în condițiile menținerii unei marje de profit net peste 25% și randamente ale dividendului de cel puțin 6-7%.

Private Equity

Atenția și resursele noastre sunt alocate unui portofoliu private equity concentrat. Implementăm o strategie personalizată fiecărui proiect în parte. Investițiile responsabile  pe termen lung ne permit să creăm valoare prin parteneriatele pe care le încheiem.

Investim în companii dinamice ori proiecte cu creștere rapidă. Procesul nostru de analiză fundamentală identifică modelele de afaceri reziliente și cu profit substanțial pe termen lung.

Avem dețineri de 100% în companii din domeniul agricol și rezidențial. In acelasi timp, deținem cotă parte din companii profitabile și construim parteneriate solide cu echipele de management ale companiilor în care investim.

Agrointens

Agrointens SA este lider de piață în producția de afine în România, cu o suprafață de peste 105 ha din care sunt cultivate 86 ha, cu intenția de extindere.

EVER IMO

Proiectul imobiliar “Baba Novac Residence”, derulat prin EVER IMO, a fost finalizat cu succes cu o valoare de exit de 35 de milioane de euro.

Everland

Dezvoltat prin EVERLAND SA, proiectul din Iași, Bd. Primăverii nr. 2, este situat în imediata vecinătate a unui magazin Dedeman și a unui supermarket Lidl, pe un teren cu suprafața de 2,56 ha. Un ansamblu multifuncțional, rezidențial și birouri, cu funcțiuni comerciale, care va avea o suprafață desfășurată de 83.827 mp, din care 16.765 mp birouri, 62.870 mp suprafață pentru locuit cu 850 de apartamente, 4.191 mp pentru serviciile complementare, 6.000 mp spații verzi, și locuri de parcare aferente preponderent subterane. 

Veranda Mall

Din proiectul "Veranda Mall" deținem 37% prin intermediul Professional Imo Partners SA și Nord SA. În 2019 s-a finalizat etapa de extindere cu 6.300 mp, cu zonă dedicată galeriilor comerciale și un cinema multiplex dotat cu 12 săli de proiecție, suprafața închiriabilă ajungând la 34.000 mp.

Portofoliu sell

Strategia aplicată companiilor din acest portofoliu este de dezinvestire. Sell, portofoliu istoric, este moștenit și non-strategic, prin urmare valorificăm activele existente prin vânzarea lor. În ultimii 10 ani am redus cu 80% numărul companiilor din acest portofoliu.

Structură active

69,7%
Actiuni cotate
8,5%
Actiuni necotate
9%
Titluri de participare OPC
11,2%
Instrumente monetare
1,6%
Alte active

Expunerea sectorială a portofoliului de acțiuni

Financiar
45.5%
Energie
14.1%
Industrial
7.4%
Alte active
21.8%
Imobiliare
6.3%
Alte sectoare
4.9%

Top dețineri în activele Evergent

Suntem concentrați pe modul în care facem o diferență reală pentru investitorii noștri, pentru a-și atingă obiectivele investiționale pe termen lung. De aceea, aplicăm o strategie bine articulata și căutăm permanent să identificăm oportunitățile pentru a crește performanța portofoliul listat.

BANCA TRANSILVANIA

39.3%

BANCA TRANSILVANIA

39.3%

Banca Transilvania este campionul portofoliului EVERGENT Investments deoarece a atins cele mai optimiste previziuni. Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituție de credit din România după valoarea activelor, are un ROE constant în intervalul 15-20%, o politică foarte atractivă de remunerare a acționarilor și o abordare partenerială față de IMM-uri. TLV continuă să fie pilonul principal de stabilitate și creștere, având un model de business performant cu obiective strategice privind finanțarea responsabilă.

OMV PETROM

14.1%

OMV PETROM

14.1%

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Compania este activă de-a lungul întregului lanț valoric al energiei: de la explorarea și producția de țiței și gaze, până la rafinare și distribuția de carburanți și, mai departe, la generarea de energie electrică, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice. Compania este organizată în trei segmente de activitate integrate operațional – Upstream, Downstream Oil, Downstream Gas. Modelul de afaceri integrat al OMV Petrom îi conferă reziliența financiară datorită sinergiilor și protecție naturală împotriva volatilității prețului petrolului. Grupul OMV Petrom deține o poziție de lider pe piețele de carburanți și gaze naturale din România și are o contribuție importantă la securitatea aprovizionării cu energie electrică a țării.

AEROSTAR

6.8%

AEROSTAR

6.8%

Cu o amprentă semnificativă pe piața internațională, AEROSTAR S.A. fabrică produse de aviație, repară și modernizează avioane, produce și realizează integrări de sisteme aero și terestre cu aplicații civile sau în domeniul apărării și securității. Înființată în 1953, AEROSTAR este o puternică bază industrială, cu peste 1845 de salariați și facilități de producție moderne întinse pe o suprafață totală de peste 45 ha.

BRD

4.4%

BRD

4.4%

BRD, a treia bancă din România după valoarea activelor, este foarte bine poziționată pentru a valorifica potențialul de creștere a gradului de bancarizare. Modelul de afaceri al băncii a determinat performanțe financiare solide, cu înregistrarea unui ROE de peste 10% în mod constant. Dimensiunea redusă a indicatorului NPL reflectă calitatea ridicată a portofoliului de credite. 

Nivelul ridicat al adecvării capitalului demonstrează potențialul crescut de remunerare a acționarilor, prin distribuirea de dividende.

Prin planul Horizons 2025, BRD țintește să-și întărească poziția pe piața românească printr-o creștere organică cu 3% a cotei de piață și să fie lider în tranziția energetică spre sustenabilitate.

mai mult