linkedin script

Portofoliu

Financiar-bancar

Avem o experiență vastă, atât în domeniul bancar, cât și în investițiile în acest sector. Portofoliul financiar-bancar reprezinta 39,4% din valoarea totala a activelor EVERGENT Investments.

Banca Transilvania

Banca Transilvania este campionul portofoliului EVERGENT Investments deoarece a atins cele mai optimiste previziuni. Banca Transilvania (TLV), cea mai mare institutie de credit din Romania dupa valoarea activelor, are un ROE constant în intervalul 15-20%, o politică foarte atractivă de remunerare a acționarilor și o abordare partenerială față de IMM-uri. TLV continua să fie pilonul principal de stabilitate și creștere, avand un model de business performant cu  obiective strategice privind finantarea responsabila.

Ratingul ESG de 17 puncte, acordat de Sustainalytics, incadreaza banca in categoria Low Risk in ceea ce priveste initiativele si performantele ESG. Astfel, se confirma rezultatele bancii in arii cum ar fi: guvernanta ofertei de produse si servicii;  politica de excludere a sectoarelor poluante in ceea ce priveste creditarea combustibililor fosili; politica de marketing responsabil si initiativele implementate pentru dezvoltarea capitalului uman.

Investitia de peste 33,8% din total active EVERGENT in actiuni TLV denota o structura a portofoliului nostru aliniat principiilor ESG. 

BRD

BRD, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, este foarte bine pozitionata pentru a valorifica potentialul de crestere a gradului de bancarizare. Modelul de afaceri al băncii a determinat performanțe financiare solide, cu inregistrarea unui ROE de peste 10% in mod constant. Dimensiunea redusa a indicatorului NPL reflecta calitatea ridicata a portofoliului de credite. 

Nivelul ridicat al adecvării capitalului demonstreaza potențialul crescut de remunerare a acționarilor, prin distribuirea de dividende.

Prin planul Horizons 2025, BRD tinteste sa-si intareasca pozitia pe piata romaneasca printr-o crestere organica cu 3% a cotei de piata si sa fie lider in tranzitia energetica spre sustenabilitate.

Parte a Grupului SG, semnatar al Global Compact al ONU, BRD s-a angajat sa contribuie la indeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabile. Banca recunoaste importanta setarii acestor obiective in abordarea provocarilor societatii: schimbarile climatice, aspecte legate de incluziune, diversitate si guvernanta.

BRD a incheiat tranzactii sustenabile de peste 500 milioane de euro in 2021, marcand premiere in Romania, cum ar fi: cel mai mare credit verde si prima emisiune de obligatiuni corelate cu obiective de sustenabilitate.

In urma analizei Sustainalitycs, BRD a obtinut ESG Risk Rating de 19,2 si incadrarea in categoria Low Risk.

Investitia de peste 3% din totalul activelor EVERGENT Investments in actiunile BRD contribuie la consolidarea unui portofoliu orientat catre detineri sustenabile.

Energie-industrial

Portofoliul energetic reprezintă 19,5% din valoarea totala a activelor. 

Nuclearelectrica (SNN)  este poziționată ideal pentru recunoașterea de valoare datorită schimbărilor profunde de paradigmă din industria energetică, adică trecerea de la combustibili fosili spre consum de energie electrică. Cuplată cu planurile masive de investiții în creșterea capacității de producție a reactoarelor 3 și 4, SNN își va consolida modelul de business cu marje de profit net de peste 27% și randamente ale dividendului în jur de 8-10% pe termen mediu.

ROMGAZ este foarte bine poziționată pentru a beneficia de contextul avantajos creat de liberalizarea pieței de energie electrică de la 01.01.2021, pentru producătorii de energie curată, pe gaze. Programul important de investiții al ROMGAZ, axat pe construcția de centrale electrice și pe dezvoltarea offshore a producției, inclus în Strategia Energetică a României, va dezvolta modelul de business pe termen mediu, în condițiile menținerii unei marje de profit net peste 25% și randamente ale dividendului de cel puțin 6-7%.

Private Equity

Atenția și resursele noastre sunt alocate unui portofoliu private equity concentrat. Implementăm o strategie personalizată fiecărui proiect în parte. Investițiile responsabile  pe termen lung ne permit să creăm valoare prin parteneriatele pe care le încheiem.

Investim în companii dinamice ori proiecte cu creștere rapidă. Procesul nostru de analiză fundamentală identifică modelele de afaceri reziliente și cu profit substanțial pe termen lung.

Avem dețineri de 100% în companii din domeniul agricol și rezidențial. In acelasi timp, deținem cotă parte din companii profitabile și construim parteneriate solide cu echipele de management ale companiilor în care investim.

Agrointens

Agrointens SA este lider de piață în producția de afine în România, cu o suprafață de peste 105 ha din care cultivată 86 ha, programată să se extindă.

EVER IMO

Proiectul imobiliar “Baba Novac Residence”, derulat prin EVER IMO, a fost finalizat cu succes cu o valoare de exit de 35 milioane de euro.

Everland

Dezvoltat prin EVERLAND SA, proiectul din Iasi, Bd. Primaverii nr. 2 este situat in imediata vecinatate a unui magazin Dedeman si a unui supermarket Lidl, pe un teren  cu suprafata de 2,56 ha. Un ansamblu multifunctional, rezidential si birouri, cu functiuni comerciale care va avea o suprafata desfasurata de 83.827 mp, din care 16.765 mp birouri, 62.870 mp suprafata pentru locuit cu 850 apartamente, 4.191 mp pentru serviciile complementare, 6.000 mp spatii verzi, si  locuri de parcare aferente preponderent subterane. 

Veranda Mall

Din proiectul "Veranda Mall" deținem 37% prin intermediul Professional Imo Partners SA și Nord SA. În 2019 s-a finalizat etapa de extindere cu 6.300 mp, cu zona dedicată galeriilor comerciale și un cinema multiplex dotat cu 12 săli de proiecție, suprafața închiriabilă ajungând la 34.000 mp.

Portofoliu sell

Strategia aplicată companiilor din acest portofoliu este de dezinvestire. Sell, portofoliu istoric, este moștenit și non-strategic, prin urmare valorificăm activele existente prin vânzarea lor. În ultimii 10 ani am redus cu 80% numărul companiilor din acest portofoliu.

Structură active

74,1%
Actiuni cotate
11,2%
Actiuni necotate
10,2%
Titluri de participare OPC
2,4%
Instrumente monetare
2,1%
Alte active

Expunerea sectorială a portofoliului de acțiuni

Financiar
40%
Energetic
22.8%
Industria prelucratoare
8.3%
Imobiliare
7.9%
Alte sectoare
21%

Top dețineri în activele Evergent

Suntem concentrați pe modul în care facem o diferență reală pentru investitorii noștri, pentru a-și atingă obiectivele investiționale pe termen lung. De aceea, aplicăm o strategie bine articulata și căutăm permanent să identificăm oportunitățile pentru a crește performanța portofoliul listat.

BANCA TRANSILVANIA

34.1%

BANCA TRANSILVANIA

34.1%

Banca Transilvania este campionul portofoliului EVERGENT Investments deoarece a atins cele mai optimiste previziuni. Banca Transilvania (TLV), cea mai mare institutie de credit din Romania dupa valoarea activelor, are un ROE constant în intervalul 15-20%, o politică foarte atractivă de remunerare a acționarilor și o abordare partenerială față de IMM-uri. TLV continua să fie pilonul principal de stabilitate și creștere, avand un model de business performant cu obiective strategice privind finantarea responsabila.

OMV PETROM

12.2%

OMV PETROM

12.2%

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est. Compania este activă de-a lungul întregului lanț valoric al energiei: de la explorarea și producția de țiței și gaze, până la rafinare și distribuția de carburanți și, mai departe, la generarea de energie electrică, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice. Compania este organizată în trei segmente de activitate integrate operațional – Upstream, Downstream Oil, Downstream Gas. Modelul de afaceri integrat al OMV Petrom îi conferă reziliența financiară datorită sinergiilor și protecție naturală împotriva volatilității prețului petrolului. Grupul OMV Petrom deține o poziție de lider pe piețele de carburanți și gaze naturale din România și are o contribuție importantă la securitatea aprovizionării cu energie electrică a țării.

ROMGAZ

9%

ROMGAZ

9%

ROMGAZ este foarte bine poziționată pentru a beneficia de contextul avantajos creat de liberalizarea pieței de energie electrică de la 01.01.2021, pentru producătorii de energie curată, pe gaze. Programul important de investiții al ROMGAZ, axat pe construcția de centrale electrice și pe dezvoltare offshore a producției, inclus în Strategia energetică a României, va dezvoltă modelul de business pe termen mediu, în condițiile menținerii unei marje de profit net peste 25% și randamente ale dividendului de cel puțin 6-7%.

AEROSTAR

7.1%

AEROSTAR

7.1%

Cu o amprenta semnificativă pe piață internațională, AEROSTAR S.A. fabrică produse de aviație, repara și modernizează avioane, produce și realizează integrări de sisteme aero și terestre cu aplicații civile sau în domeniul apărării și securității. Înființată în 1953, AEROSTAR este o puternică baza industrială,  cu peste 1845 de salariați și facilități de producție moderne întinse pe o suprafață totală de peste 45 hectare.

mai mult