linkedin script

Drive for performance

EVERGENT Investments este compania de investiții financiare cu experiență solidă pe piață românească, care generează valoare pe termen lung și randamente consistente investitorilor. Prin aplicarea unei strategii bine articulate și responsabile valorifică oportunitățile investiționale. 

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia EVERGENT Investments se concentrează pe creșterea performanței portofoliului listat și a investițiilor în private-equity cu gestionarea prudentă a riscurilor.

Transformăm oportunitățile în profit

Investițiile în private equity creează un portofoliu cu un raport randament/risc atractiv cu profit semnificativ pe termen lung. 

Expand your investment with a strategic partner

EVERGENT Investments este partener strategic pentru investitorii străini pe piață românească emergentă, datorită experienței vaste și performanței dovedite în timp, aspecte esențiale care o poziționează în topul celor mai bune fonduri de acțiuni din România.

Transformam oportunitatile in profit

Suntem un fond de investitii dinamic si inovator cu o cultura organizationala solida. Avand o experienta de 30 de ani in investitii, valorificam ideile si resursele pentru dezvoltarea companiei si indeplinirea asteptarilor investitorilor. Investind sistematic si consistent, am obtinut o rata medie de apreciere a valorii pentru actionari de 13,2% - dividende incasate plus crestere de active, in timp ce am acordat dividende de peste 150 milioane euro.

Generăm valoare prin excelență managerială

Experienta bogata si calificarile echipei acopera o arie vasta de domenii de activitate, insumand peste 90 de ani de antreprenoriat si 120 de ani de top management. Analiza de prim rang combinata cu talentul de a selecta oportunitatile si agilitatea in executie reprezinta un mix  ce a condus la realizarea de alfa pur cu 1,77 % mai mare decat rata medie compusa a randamentului, tuturor fondurilor de actiuni din Romania, in ultimii 10 ani.

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia investitionala aprobata de actionari si politicile aplicate pe portofolii si testate in timp se reflecta in performanta la nivelul tuturor activelor noastre. Portofoliul listat structurat in doi piloni strategici, financiar-bancar si energie-utilitati, impreuna cu abordarea decisiva de crestere a portofoliului private equity ofera investitorilor nostri randamente consistente.

Managementul riscului

Managementul riscului este o componenta esentiala a procesului investitional, cu o abordare holistica si procedurata care echilibreaza deciziile de business. Profilul nostru global de risc asumat este unul mediu, corespunzator unui apetit la risc mediu.

Evolutie pret actiuni

Data 2024-02-22
Pret deschidere
1.2   (lei)
Pret inchidere
1.235   (lei)

Actiunea Evergent

Știri evergent

Conferința telefonică referitoare la rezultatele financiare la T3 2023

EVERGENT Investments organizează în data de 17 noiembrie 2023, ora 14:00, ora României (CET+1), conferința telefonică în limba română pe tema rezultatelor financiare aferente trimestrului 3 2023.

EVERGENT Investments raportează o creștere cu 34,5% a rezultatului net la 30 septembrie 2023 

Rezultatul net fost de 136,4 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 34,5% față de 30 septembrie 2022

Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.800 milioane lei, în creștere cu 27,7% față de 30 septembrie 2022

Valoarea activului net a fost de 2.500 milioane lei, în creștere cu 20,9% față de 30 septembrie 2022

Valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 2,7321 lei, în creștere cu 24,3%, față de 30 septembrie 2022

82,7 milioane lei a fost valoarea dividendelor repartizate în 2023

194,7 milioane lei a fost valoarea investițiilor în primele nouă luni ale 2023 

Peste 50% din portofoliul de active este deținut în emitenți care integrează factorii ESG 

EVERGENT Investments participa la Romania Buy-side Event, eveniment organizat de Bloomberg

Bloomberg construieste soluții tehnologice integrate pentru investitori.

Subiectele dezbatute la eveniment:

- Cercetare privind alocarea activelor în 2023
- Modele factoriale în deciziile de portofoliu
- Testare de stres și analiză de scenarii
- Optimizarea portofoliului
- Integrarea datelor ESG în procesul de investiții
- SFDR și șablon de taxonomie UE (BITL)

Responsabilitate socială

Credem că succesul unei companii este definit și de valoarea pe care o aduce societății. 
Investițiile care creează valoare sunt cele făcute cu entuziasm, investițiile performante cresc nivelul de trai nu doar în momentul prezent, ci ridică standardul de viață pe o perioadă îndelungată, impactand pozitiv, atât mediul economic, cât și cel social. De aceea, misiunea noastră este să generăm valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie dar și pentru comunitatea noastră.