linkedin script

Drive for performance

EVERGENT Investments este compania de investiții financiare cu experiență solidă pe piață românească, care generează valoare pe termen lung și randamente consistente investitorilor. Prin aplicarea unei strategii bine articulate și responsabile valorifică oportunitățile investiționale. 

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia EVERGENT Investments se concentrează pe creșterea performanței portofoliului listat și a investițiilor în private-equity cu gestionarea prudentă a riscurilor.

Transformăm oportunitățile în profit

Investițiile în private equity creează un portofoliu cu un raport randament/risc atractiv cu profit semnificativ pe termen lung. 

Expand your investment with a strategic partner

EVERGENT Investments este partener strategic pentru investitorii străini pe piață românească emergentă, datorită experienței vaste și performanței dovedite în timp, aspecte esențiale care o poziționează în topul celor mai bune fonduri de acțiuni din România.

Transformam oportunitatile in profit

Suntem un fond de investitii dinamic si inovator cu o cultura organizationala solida. Avand o experienta de 30 de ani in investitii, valorificam ideile si resursele pentru dezvoltarea companiei si indeplinirea asteptarilor investitorilor. Investind sistematic si consistent, am obtinut o rata medie de apreciere a valorii pentru actionari de 13,2% - dividende incasate plus crestere de active, in timp ce am acordat dividende de peste 150 milioane euro.

Generăm valoare prin excelență managerială

Experienta bogata si calificarile echipei acopera o arie vasta de domenii de activitate, insumand peste 90 de ani de antreprenoriat si 120 de ani de top management. Analiza de prim rang combinata cu talentul de a selecta oportunitatile si agilitatea in executie reprezinta un mix  ce a condus la realizarea de alfa pur cu 1,77 % mai mare decat rata medie compusa a randamentului, tuturor fondurilor de actiuni din Romania, in ultimii 10 ani.

Strategie performantă, portofolii puternice

Strategia investitionala aprobata de actionari si politicile aplicate pe portofolii si testate in timp se reflecta in performanta la nivelul tuturor activelor noastre. Portofoliul listat structurat in doi piloni strategici, financiar-bancar si energie-utilitati, impreuna cu abordarea decisiva de crestere a portofoliului private equity ofera investitorilor nostri randamente consistente.

Managementul riscului

Managementul riscului este o componenta esentiala a procesului investitional, cu o abordare holistica si procedurata care echilibreaza deciziile de business. Profilul nostru global de risc asumat este unul mediu, corespunzator unui apetit la risc mediu.

Evolutie pret actiuni

Data 2023-02-07
Pret deschidere
1.29   (lei)
Pret inchidere
1.305   (lei)

Actiunea Evergent

Știri evergent

EVERGENT Investments este partener al evenimentului aniversar "Bursa de Valori Bucuresti 140 de ani"

• La 1 decembrie 1882, în baza Înaltului Decret Regal emis de Regele Carol I, bursa de valori mobiliare și bursa de mărfuri și-au început activitatea în România. După instaurarea regimului comunist, Bursa a fost închisă în 1948.
• Bursa de Valori a fost reînființată în 1995, iar prima ședință bursieră a avut loc pe 20 noiembrie 1995, când erau listate doar șase companii. În prezent, la bursă sunt listate 376 de companii.
• Bursa de Valori București (BVB) a demonstrat de-a lungul timpului că și-a îndeplinit cu succes rolul fundamental de finanțare a economiei românești și celebrează pe 15 decembrie în acest an, în cadrul unui eveniment aniversar, 140 de ani de la înființarea primei burse de valori din România. Evenimentul aniversar este desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

EVERGENT Investments raporteaza un rezultat net de 101,4 milioane de lei in primele noua luni ale anului 2022

Rezultatul net, de 101,4 milioane de lei, marcheaza o depasire cu 57% a rezultatului estimat pentru intreg anul 2022.

Valoarea totala a activelor (AUM) este de 2.193 milioane lei.

175,4 milioane lei investiti in primele trei trimestre.

 Investitie in sectorul IT prin achizitia unui pachet din actiunile producatorului roman de software MWARE Solutions SA

Suprafata totala a proiectului “Fermele de afini” a depasit 100 ha.

Mix optim intre politica predictibila de dividend si programe de rascumparare

Peste 50% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniata principiilor ESG.

EVERGENT Investments investeste in MWARE Solutions, companie specializata in solutii Big Data, date nestructurate, inteligenta artificiala si digitalizare

MWARE Solutions SA se diferentiaza de jucatorii locali si chiar internationali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologica, care introduce capabilitatea de analiza a datelor nestructurate din cadrul organizatiilor utilizand un model semantic de intelegere a datelor bazat pe retele neuronale, cu capabilitati native de tip deep-learning si machine learning pentru a descoperi noi perspective in luarea deciziilor, intelegerea clientilor, noi indicatori si posibilitati de automatizare a proceselor organizationale bazate pe inteligenta artificiala.

Responsabilitate socială

Credem că succesul unei companii este definit și de valoarea pe care o aduce societății. 
Investițiile care creează valoare sunt cele făcute cu entuziasm, investițiile performante cresc nivelul de trai nu doar în momentul prezent, ci ridică standardul de viață pe o perioadă îndelungată, impactand pozitiv, atât mediul economic, cât și cel social. De aceea, misiunea noastră este să generăm valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie dar și pentru comunitatea noastră.