EVERGENT Investments raportează investiții de 151,6 milione lei la 31 martie 2023

15 mai 2023

EVERGENT Investments raportează investiții de 151,6 milione de lei la 31 martie 2023

·        151,6 milioane de lei investiți în primul trimestru

·        Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.419 milioane de lei

·        Valoarea activului net a fost de 2.177 milioane de lei

·        Valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 2,3921 lei

·        Rezultatul net fost de 2,4 milioane de lei

·        Intrarea pe segmentul BIO – obiectivul nou al proiectului “Fermele de afini”

·        Peste 55% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniată principiilor ESG

EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, a raportat investiții de 151,6 milioane de lei la 31 martie 2023 și o valoare totală a activelor de 2.419 milioane de lei. Compania a repartizat dividende cu un randament de 7%, competitiv pe piața de capital. Pe 28 iunie, EVERGENT Investments va începe plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de 82.712.573 lei.

“Startul anului 2023 a fost puternic, am atins un nivel al investițiilor de 151,6 milioane de lei într-un trimestru cu noi provocări. Contextul creat de schimbările structurale ne-a determinat să acționăm rapid, abordând deopotrivă strategii ofensive și defensive. De asemenea, condițiile financiare mai stricte și dispersiile ridicate ale rentabilității ne pot ajuta să valorificăm oportunitățile pieței pentru a exploata avantajele și a genera alfa pur, prin gestionarea riguroasă a riscului. Continuăm dezvoltarea într-o lume din ce în ce mai complexă și rămânem fermi în angajamentul nostru de a arăta rezultate deoarece suntem încrezători în strategia pe termen lung a companiei, în condițiile de permanentă schimbare.”- a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general.

Performanța financiară a înregistrat un rezultat net de 2,41 milioane de lei, compus din 4,6 milioane de lei pierdere și 7,01 milioane de lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat.

EVERGENT Investments continuă dezvoltarea portofoliului Private - Equity, mărind suprafața proiectului „Fermele de afini” la 105 ha, prin achiziția a 50 ha prin compania EVER Agribio.  Noul teren este destinat producției de afine bio, care satisface cererea în creștere de produse bio. Investiția în producția bio poziționează strategic compania în acord cu tendințele și îi deschide oportunități de inovație.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani pe piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity în agribusiness, real estate și tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectivă pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 15 ani, compania a distribuit dividende care depășesc valoarea de 750 de milioane de lei . www.evergent.ro