linkedin script

EVERGENT Investments raporteaza un rezultat net de 101,4 milioane de lei in primele noua luni ale anului 2022

16 noiembrie 2022

 

●       Rezultatul net, de 101,4 milioane de lei, marcheaza o depasire cu 57% a rezultatului estimat pentru intreg anul 2022.

●       Valoarea totala a activelor (AUM) este de 2.193 milioane lei.

●       175,4 milioane lei investiti in primele trei trimestre.

●       Investitie in sectorul IT prin achizitia unui pachet din actiunile producatorului roman de software MWARE Solutions SA

●       Suprafata totala a proiectului “Fermele de afini” a depasit 100 ha.

●       Mix optim intre politica predictibila de dividend si programe de rascumparare

●       Peste 50% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniata principiilor ESG.

 

Bacău, 15 noiembrie 2022. EVERGENT Investments, companie de investitii listata sub simbolul EVER, care se diferentiza prin proiectele de tip private equity, raporteaza in primele noua luni ale anului depasirea cu 57% a rezultatului net estimat pentru tot anul 2022.  Rezultatul net in valoare de 101,4 milioane lei este compus din 87 milioane lei profit net si 14,4 milioane lei castig net din vanzarea activelor reflectat in rezultatul reportat. La 30 septembrie 2022 valoarea totala a activelor (AUM) este de 2.193 milioane lei, iar valoarea activului net este de 2.067 milioane lei.

 

„În primele nouă luni ale anului 2022, EVERGENT Investments a obținut rezultate solide, marcand o depasire cu 57% a bugetului estimat pentru intreg anul 2022, într-un context marcat de incertitudinile geopolitice și economice care au indus volatilitate extremă piețelor. Am operat cu prudență și am rebalansat portofoliul de active cu o atenție deosebită la managementul riscului. Am continuat să aplicăm strategia companiei prin alocarea capitalului în sectorul financiar-bancar și energetic la BVB, dar și în investițiile de tip private equity în sectoare ca IT și agribusiness, cu potențial crescut de rentabilitate pe termen mediu și lung. Rezultatele obținute confirmă soliditatea modelului de business și forța EVERGENT Investments.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte al Consiliului de administrație și Director general al EVERGENT Investments.

Continua investitiile in Portofoliul Private Equity 

Proiectele de tip private equity diferențiază compania față de ceilalti actori ai pieței de capital și aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung.  Cadrul legal FIA permite alocarea a pana la 40% in active nelistate, iar EVERGENT Investments si-a setat o prima “borna” de 20-25% din active pentru alocarea in aceste proiecte.

·        Agrointens SA, companie din Grupul EVERGENT, a marit suprafata pentru cultivarea afinelor prin achizitia unui teren de 23 ha in Ratesti, judetul Arges, ajungand dupa plantare la o suprafata totala de 109 ha.

·        EVERGENT Investments investeste in sectorul IT prin achizitia unui pachet din actiunile producatorului roman de software MWARE Solutions SA. Sectorul IT este unul de importanta majora in economia romaneasca, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care insumeaza 13,6 miliarde de euro. Asteptarile acestui sector sunt de crestere cu rate de doua cifre in anii urmatori. MWARE Solutions SA se diferentiaza de jucatorii locali si chiar internationali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologica, care introduce capabilitatea de analiza a datelor nestructurate din cadrul organizatiilor utilizand un model semantic de intelegere a datelor bazat pe retele neuronale, cu capabilitati native de tip deep-learning si machine learning pentru a descoperi noi perspective in luarea deciziilor, intelegerea clientilor, noi indicatori si posibilitati de automatizare a proceselor organizationale bazate pe inteligenta artificiala.

·        Complexul rezidential “ ATRIA URBAN RESORT”, dezvoltat de EVERGENT Investments impreuna cu Cityring Development, se aliniaza standardului nZEB de eficienta energetica, adica un consum de energie aproape de zero, care respecta principiile “eco-friendly”, incepand cu Faza a-III-a  a proiectului. Sistemele folosite aduc beneficii proprietarilor  deoarece permit inlocuirea aerului din interior cu un aport de aer proaspat din exterior printr-un proces denumit “transfer de energie”, astfel incat caldura din aerul de iesire este folosita pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe masura ce intra in casa, reducandu-se astfel consumul suplimentar de energie. 

 

EVERGENT aplica politica predictibila de dividend a ultimilor 15 ani

 

In 2022 compania continua sa aplice politica predictibila de dividend a ultimilor 15 ani, alocand  62,2 milioane lei pentru distributia de dividende catre actionarii sai. Prin mixul optim intre politica predictibila de dividend si programele de rascumparare, compania returneaza valoare actionarilor. Acest aspect este sustinut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstreaza stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o pozitie financiara puternica pe piata.

 

 

 

 

Despre EVERGENT Investments

 
EVERGENT Investments cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie. 

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 11 ani, compania a distribuit dividende care depasesc valoarea de 675 milioane lei, iar valoarea activelor administrate a  depasit in 2021 pragul de semnificatie de 500 milioane de euro.

Conducerea executivă a EVERGENT Investments este formată din Claudiu DOROȘ în calitate de Presedinte Director general și Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.