EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 101,4 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2022

16 noiembrie 2022

●       Rezultatul net, de 101,4 milioane de lei, marchează o depășire cu 57% a rezultatului estimat pentru întreg anul 2022.

●       Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.193 milioane de lei.

●       175,4 milioane de lei investiți în primele trei trimestre.

●       Investiție în sectorul IT prin achiziția unui pachet din acțiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA.

●       Suprafața totală a proiectului “Fermele de afini” a depășit 100 ha.

●       Mix optim între politica predictibilă de dividend și programe de răscumpărare.

●       Peste 50% din structura portofoliului EVERGENT Investments este aliniată principiilor ESG.

Bacău, 15 noiembrie 2022. EVERGENT Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, care se diferențiază prin proiectele de tip private equity, raportează în primele nouă luni ale anului depășirea cu 57% a rezultatului net estimat pentru tot anul 2022.  Rezultatul net în valoare de 101,4 milioane de lei este compus din 87 de milioane de lei profit net și 14,4 milioane de lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat. La 30 septembrie 2022 valoarea totală a activelor (AUM) este de 2.193 milioane de lei, iar valoarea activului net este de 2.067 milioane de lei.

„În primele nouă luni ale anului 2022, EVERGENT Investments a obținut rezultate solide, marcând o depășire cu 57% a bugetului estimat pentru întreg anul 2022, într-un context marcat de incertitudinile geopolitice și economice care au indus volatilitate extremă piețelor. Am operat cu prudență și am rebalansat portofoliul de active cu o atenție deosebită la managementul riscului. Am continuat să aplicăm strategia companiei prin alocarea capitalului în sectorul financiar-bancar și energetic la BVB, dar și în investițiile de tip private equity în sectoare ca IT și agribusiness, cu potențial crescut de rentabilitate pe termen mediu și lung. Rezultatele obținute confirmă soliditatea modelului de business și forța EVERGENT Investments.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte al Consiliului de administrație și Director general al EVERGENT Investments.

Continuă investițiile în Portofoliul Private equity.

Proiectele de tip private equity diferențiază compania față de ceilalți actori ai pieței de capital și aduc un raport atractiv randament/risc, cu profit semnificativ pe termen lung. Cadrul legal FIA permite alocarea a până la 40% în active nelistate, iar EVERGENT Investments și-a setat o primă “bornă” de 20-25% din active pentru alocarea în aceste proiecte.

·        Agrointens SA, companie din Grupul EVERGENT, a mărit suprafața pentru cultivarea afinelor prin achiziția unui teren de 23 ha în Rătești, județul Argeș, ajungând după plantare la o suprafață totală de 109 ha.

·        EVERGENT Investments investește în sectorul IT prin achiziția unui pachet din acțiunile producătorului român de software MWARE Solutions SA. Sectorul IT este unul de importanță majoră în economia românească, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care însumează 13,6 miliarde de euro. Așteptările acestui sector sunt de creștere cu rate de două cifre în anii următori. MWARE Solutions SA se diferențiază de jucătorii locali și chiar internaționali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizațiilor, utilizând un model semantic de înțelegere a datelor bazat pe rețele neuronale, cu capabilități native de tip deep-learning și machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înțelegerea clienților, noi indicatori și posibilități de automatizare a proceselor organizaționale bazate pe inteligența artificială.

·        Complexul rezidențial “ ATRIA URBAN RESORT”, dezvoltat de EVERGENT Investments împreună cu Cityring Development, se aliniază standardului nZEB de eficiență energetică, adică un consum de energie aproape de zero, care respectă principiile “eco-friendly”, începând cu Faza a-III-a a proiectului. Sistemele folosite aduc beneficii proprietarilor deoarece permit înlocuirea aerului din interior cu un aport de aer proaspăt din exterior printr-un proces denumit “transfer de energie”, astfel încât căldura din aerul de ieșire este folosită pentru a ridica temperatura aerului din exterior pe masură ce intră în casă, reducându-se astfel consumul suplimentar de energie.

EVERGENT aplică politica predictibilă de dividend a ultimilor 15 ani.

În 2022, compania continuă să aplice politica predictibilă de dividend a ultimilor 15 ani, alocând 62,2 milioane de lei pentru distribuția de dividende către acționarii săi. Prin mixul optim între politica predictibilă de dividend și programele de răscumpărare, compania returnează valoare acționarilor. Acest aspect este susținut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani, care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei, implicit o poziție financiară puternică pe piață.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani pe piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât pe piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity în agribusiness, real estate și tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectivă pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 11 ani, compania a distribuit dividende care depășesc valoarea de 675 de milioane de lei, iar valoarea activelor administrate a  depășit în 2021 pragul de semnificație de 500 de milioane de euro.

Conducerea executivă a EVERGENT Investments este formată din Claudiu DOROȘ în calitate de Președinte Director general și Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.