linkedin script

EVERGENT Investments investeste in MWARE Solutions, companie specializata in solutii Big Data, date nestructurate, inteligenta artificiala si digitalizare

27 septembrie 2022

EVERGENT Investments intra in sectorul IT prin achizitia unui pachet semnificativ din actiunile producatorului roman de software MWARE Solutions SA. Tranzactia s-a realizat cu consultanta casei de avocatura Filip & Company.

MWARE Solutions SA  se diferentiaza de jucatorii locali si chiar internationali din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologica, care introduce capabilitatea de analiza a datelor nestructurate din cadrul organizatiilor utilizand un model semantic de intelegere a datelor bazat pe retele neuronale, cu capabilitati native de tip deep-learning si machine learning pentru a descoperi noi perspective in luarea deciziilor, intelegerea clientilor, noi indicatori si posibilitati de automatizare a proceselor organizationale bazate pe inteligenta artificiala.

“Viitorul tehnologiilor avansate este nelimitat, pornind de la rezolvarea provocarilor sociale si de mediu cu care ne confruntam astazi la nivel global pana la accelerarea descoperirilor in toate domeniile. Investim in companii care pot transforma, care ridica standardele ori provoaca status-quo-ul. Consideram ca prin investitia noastra in sectorul IT, ca parte a strategiei EVERGENT Investments, deschidem noi oportunitati pentru actionarii nostri. MWARE Solutions este un business performant, sustenabil si scalabil.”, declara Claudiu Doros, Presedinte Director general al EVERGENT Investments.

Investitia EVERGENT Investments va facilita extinderea echipei MWARE Solutions, accesarea proiectelor de dimensiuni mari, extinderea internationala si implementarea unei guvernante corporative care sa sustina urmatoarele etape de crestere ale acesteia.

Sectorul IT este unul de importanta majora in economia romaneasca, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care insumeaza 13,6 miliarde de euro. Asteptarile acestui sector sunt de crestere cu rate de doua cifre in anii urmatori, fiind sustinut suplimentar si de PNRR prin componenta C7 – Transformarea digitala cu o alocare bugetara de 1,88 miliarde de euro.